Politieke Markt: Nieuwe campus, afval en Cultuurhuis

Vanavond vindt de 610de Politieke Markt plaats. Elke donderdagavond komt de gemeenteraad bijeen om te vergaderen over belangrijke thema’s in de stad. In dit artikel lees je meer over de thema’s van vanavond. De bijeenkomst is live te volgen via internet.

Campus

Opnieuw gaat het over de nog te bouwen nieuwe Campus in het centrum. Het college legt de gemeenteraad een plan voor. Een plan voor de ontwikkeling van een campus in de binnenstad. Het plan bestaat uit 1.000 tot 1.500 nieuwe studentenwoningen op het Festivalplein, voorzieningen in de plint en een nieuwe onderwijslocatie voor Windesheim op de plek van de huidige Voetnoot. Er is veel kritiek op het plan. Vooral de huurders in gebouw de Voetnoot zien het niet zitten om te moeten verhuizen.

De Almeerse gemeenteraad blijft verdeeld over de nieuwe locatie voor Hogeschool Windesheim.

Lees ook eens:

Afvalsysteem

Donderdagavond zal het ook gaan over een nieuw afvalsysteem in Almere. Al jaren zoekt de gemeente een gelijkvormig systeem om al het afval van de stad in te zamelen en te verwerken. Nu gebeurt dat nog op twee verschillende manieren: PMD+ en Diftar. Een adviesbureau heeft onlangs een conclusie op papier gezet. Maar welk afvalsysteem wordt er straks gekozen? De onderzoekers hebben nog wat aanvullende vragen beantwoord. Daar wordt aandacht aan besteed.

Lees ook eens:

Afvalstoffentarief vanaf 2021 omlaag voor eenpersoonshuishoudens

Cultuurhuis

Vanavond wordt er verder gesproken over het Cultuurhuis. Het college stelt de raad voor gebouw ExtraVert, in Almere Buiten, te ontwikkelen tot cultuurhuis. Dit kost uiteraard wel geld. Deze uitgaven, met een totale omvang van 2.630.000 euro wil het college betalen uit het Fonds Stedelijke Vernieuwing.

Lees ook eens:

Andere onderwerpen

Uiteraard worden er vanavond meer onderwerpen besproken door raadsleden en wethouders. Een volledige agenda is te bekijken op de website van de gemeenteraad.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.