Niet iedereen zit te wachten op een nieuwe woontoren. Eerder was er veel kritiek op de plannen. Eigenaren van bedrijven en organisaties in gebouw De Voetnoot vreesden dat het uitzicht verdwijnt. De eigenaren vinden dat de bebouwing te dicht op de al bestaande gebouwen komt te staan.

Toch is er positief nieuws als het gaat om de woningnood onder starters. Vandaag in de rubriek ‘Positief Nieuws’ daarom een bericht over woontoren HIGHnote.

Definitief

Vorige week werd bekend dat de plannen voor woontoren HIGHnote definitief uitgevoerd mogen worden. De gemeente en gebiedsontwikkelaar AM hebben getekend voor de grondoverdracht. De woontoren komt naast het stadhuis te staan. In de woontoren worden 157 huurappartementen gerealiseerd, verdeeld over 19 verdiepingen.

Friends-concept

“HIGHnote speelt met dit innovatieve project in op de grote behoefte van starters, emptynesters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere. Een aantal woningen wordt aangeboden volgens het Friends-woonconcept. Het nieuwe woonicoon vormt straks de nieuwe entree naar de binnenstad en komt naast het stadhuis en aan de Landdrostdreef”, zo schrijft AM.

“HIGHnote is een toren van 19 verdiepingen met 157 startersappartementen, een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. 67 Appartementen worden uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van 65 m2 tot 100 m2”.

Levendig

De wethouder verwacht dat het gebouw zal bijdragen aan een levendige binnenstad. Het is volgens wethouder Maaike Veeningen de bedoeling dat het centrum een ‘levendige mix van ontmoeten, studeren, wonen en werken’ wordt.

Lees ook eens:

AM presenteert binnenkort plannen voor nieuwe woontoren in Centrum

Foto

Skyline Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.