54

Positief nieuws: IJmeerlijn is kansrijk

Vandaag in de rubriek: ‘Positief Nieuws’ een bericht over de IJmeerlijn. Het lijkt erop dat de toekomstige ov-verbinding tussen Almere en Amsterdam kansrijk is. Dat blijkt tenminste uit een onderzoek dat afgelopen maanden is uitgevoerd.

Woningbouw

Er is onder andere onderzocht wat grootschalige woningbouw betekent voor het gebied. Er is met name gekeken naar de bereikbaarheid van het gebied. ‘Gebeurt er niks, dan nemen de files op de A6 toe en zal er in 2030 een tekort van tien procent zijn aan zitplaatsen in de trein’, zo staat in het onderzoek.

Verbinding over het water

De gemeente Almere hoopt op een verbinding over het IJmeer. Uit het onderzoek blijkt dat het idee van een verbinding over het IJmeer de meeste kansen heeft. Er moet dan gedacht worden aan een nieuwe metro- of treinverbinding. “De perspectieven met een lightrail-IJmeerlijn dragen het meeste bij aan een optimale en duurzame ontsluiting”, schrijven de onderzoekers.

Toekomst

De toekomst moet uitwijzen of er daadwerkelijk een nieuwe ov-verbinding komt. Er zal nog veel moeten gebeuren in de tussentijd. Toch lijken de verwachtingen positief.

Lees ook eens:

Komt ie er wel of niet: de nieuwe IJmeerverbinding

Komt ie er wel of niet: de nieuwe IJmeerverbinding

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant