52

‘Aanmeldseizoen’ Jantje Beton Collecte van start voor clubs en verenigingen

Sinds donderdag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Ook Almeerse clubs en verengingen worden opgeroepen dat te doen, zodat vrijwilligers van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 langs de deuren kunnen gaan om geld op te halen. Dat doen zij voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton.

Collecte

Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. In de collecteweek gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.

“Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op”, meldt de organisatie achter Jantje Beton. “De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Niet alleen Scoutinggroepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte; ook speeltuinen en maatschappelijke organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen kunnen meedoen”.

Belangrijk

“De financiële gevolgen van COVID-19 zijn voor veel jeugd- en jongerenorganisaties groot”, meldt de organisatie. “Terwijl buitenspelen en ravotten met andere kinderen bij een club of een plek in de buurt juist enorm belangrijk is. Via de Jantje Beton Collecte kunnen organisaties geld ophalen voor bijvoorbeeld de aanschaf van speelmaterialen. 50% van de opbrengst is voor de eigen clubkas en 50% is voor projecten van Jantje Beton”.

Fonds

Scouting Nederland en Jantje Beton hebben hiernaast een fonds opgericht om Scoutinggroepen een extra financiële steun in de rug te bieden. Hiermee wordt het voor de ruim 1.000 Scoutinggroepen in Nederland mogelijk om hun clubgebouw en / of buitenruimte toekomstbestendig te maken. Op deze manier werken beide jeugdorganisaties samen aan meer en betere speelruimte voor kinderen en jongeren.

Veilig

Collecteren gebeurt altijd op een veilige en vertrouwde manier en dat is juist nu extra belangrijk. Huis-aan-huis op 1,5 meter afstand met de bekende collectebus en de iDEAL QR-code. Of gewoon thuis vanaf de bank met een persoonlijke online collectebus.

Foto

Jantje Beton collecte. Foto door: Gerard Til.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant