63

1Almere Weekoverzicht: Gratis mondkapjes, het beweegveld en extra geld

Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht. In dit overzicht gaat het onder andere over een anti-lachgas actie in het centrum, notariskantoor gesloten, ‘Orange the World’, gratis mondkapjes voor minima, een beweegveld in Almere Haven en extra subsidie.

Foto van de week

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Om daar aandacht voor te vragen, is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Naast het stadhuis zijn er vijf gebouwen die voor het eerst meedoen aan de jaarlijkse Almeerse steun voor Orange the World. De gebouwen kleuren oranje.

Almeerse gebouwen kleuren oranje voor ‘Orange the World’

Deze week werd ook bekend dat de druk op de vrouwenopvang in Almere Poort flink is toegenomen in het afgelopen jaar. Dat meldde de regionale omroep deze week. Dit zou komen door het coronavirus. Het wordt volgens manager Leonie Hutten van het Oranje Huis steeds moeilijker om vrouwen en meisjes op te vangen.

Foto: Voor het Oranje Huis in Almere Poort vlnr: Floris Voorink (wethouder Hilversum) Froukje de Jonge (wethouder Almere) en Hanneke Bakker (directeur Blijf Groep).

Lachgas

Vorige week zaterdag werd door vrijwilligers van de stichting Geen Drugs-Wel Leven bij het stadhuis een informatiepakket over drugsvoorlichting in de bus gedaan. Het pakket met daarin een brief is gericht aan burgemeester Franc Weerwind en wethouder van onderwijs Roelie Bosch.

‘Geen Drugs-Wel Leven’ organiseert anti-lachgas actie in Almere

Internetkoper neemt de benen

Een man die via internet had afgesproken bij iemand in Almere een telefoon te kopen is er vandoor gegaan zonder te betalen. Dat meldde de politie begin deze week. De diefstal vond op donderdagavond 19 november 2020 plaats.

Internetkoper neemt de benen met dure telefoon

Petitie tegen kleinere terrassen

De Gemeente Almere heeft besloten om het Baltimoreplein te herinrichten. Ondernemers lieten eerder weten daar blij mee te zijn. Ook nu zijn de ondernemers verheugd met de plannen, maar drie ondernemers moeten wel een deel van hun terras inleveren.

Ondernemers verliezen deel terras door herinrichten Baltimoreplein

VVD-raadslid vertrekt

Michael ter Riet stopt als gemeenteraadslid. Ter Riet was raadslid voor de VVD in Almere. Hij stopt na frustratie over de manier waarop in Almere politiek wordt bedreven. Zo laat hij weten. Ter Riet merkt dat het raadswerk hem niet de energie oplevert die hij had verwacht. Het is één van de redenen waarom hij stopt. Ter Riet is ook veel tijd kwijt aan zijn baan bij voetbalbond KNVB.

Floriade Expo heeft sponsor

De ondernemersvereniging Stadscentrum Almere is sinds deze maand de nieuwe partner van de Floriade Expo 2022. Dat heeft de Floriade BV online bekend gemaakt.

Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere nieuwe partner van Floriade Expo

Weer meer coronabesmettingen

Het aantal besmettingen is in Almere opnieuw toegenomen. 532 mensen werden positief getest op het virus. Dat blijkt uit de weekcijfers van het RIVM.

Stijging coronabesmettingen in Almere

Een wijkverpleegkundige van Zorggroep Almere is, terwijl zij besmet was met het coronavirus, in contact gekomen met acht bewoners. Dat blijkt uit het antwoord op schriftelijke vragen van de PVV.

Gratis mondkapjes

Mensen met een laag inkomen kunnen sinds vrijdag 2 gratis stoffen herbruikbare mondkapjes ontvangen.

Mondkapjes voor Almeerse minima

Extra subsidie

Verschillende culturele instellingen en cultuurmakers zijn opgenomen in de Almeerse Basisinfrastructuur Cultuur. De gemeenteraad heeft nu een besluit genomen over het definitieve cultuurbudget.

Extra geld voor culturele instellingen in Almere

Vogelgriep

Volgens een woordvoerder van het Vogelhospitaal in Naarden laat de Gemeente Almere steken vallen bij onderzoek naar de aanwezigheid van een zeer besmettelijke variant van de vogelgriep. Het Vogelhospitaal kon verschillende malen geen contact krijgen met de gemeente. Daardoor was het onderzoeken van twee vogels uiteindelijk niet meer mogelijk. De gemeente was zelfs niet bereikbaar via de Perstelefoon. De Partij voor de Dieren heeft nu vragen gesteld.

Notariskantoor direct dicht

Burgemeester Weerwind heeft in afstemming met politie en het Openbaar Ministerie besloten een notariskantoor in Almere voor de duur van zes maanden te sluiten. De burgemeester neemt het besluit nadat bekend is geworden dat er criminele activiteiten plaatsvinden.

Burgemeester Weerwind sluit notariskantoor na ondermijnende activiteiten

Beweegveld

Almere heeft er in Haven in de Wierden een nieuwe beweegplek bij. Deze plek is gebaseerd op de visie van het Athletic Skills Model (ASM), waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan.

Beweegveld Kimwierde is klaar

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant