57

1Almere Nieuwsoverzicht: Van corona tot vogelgriep

In dit nieuwsoverzicht zetten wij vier belangrijke nieuwsgebeurtenissen uit Almere voor je op een rij.

Coronavirus medewerker

Een wijkverpleegkundige van Zorggroep Almere is, terwijl zij besmet was met het coronavirus, in contact gekomen met acht bewoners. Dat blijkt uit het antwoord op schriftelijke vragen van de PVV.

De medewerkster zou nog in afwachting zijn geweest van een corona-testuitslag. Toch ging de medewerkster aan het werk. In een mailwisseling tussen de zorggroep en Van Tienen, die in handen is van Omroep Flevoland, staat dat de verpleegster volgens Zorggroep Almere is gaan werken in afwachting van de testuitslag bij een andere werkgever. “Hier waren wij niet van op de hoogte.”

Lees ook eens:

Zorgen over medewerkers met corona in ouderenzorg

Vrouwenopvang

De druk op de vrouwenopvang in Almere Poort is het afgelopen jaar flink toegenomen. Dat meldt de regionale omroep. Dit zou komen door het coronavirus. Het wordt volgens manager Leonie Hutten van het Oranje Huis steeds moeilijker om vrouwen en meisjes op te vangen. Er is steeds minder plaats. In het Oranje Huis worden vrouwen en meisjes opgevangen die thuis worden bedreigd.

VVD-raadslid vertrekt

Michael ter Riet stopt als gemeenteraadslid. Ter Riet was raadslid voor de VVD in Almere. Hij stopt na frustratie over de manier waarop in Almere politiek wordt bedreven. Zo laat hij weten. Ter Riet merkt dat het raadswerk hem niet de energie oplevert die hij had verwacht. Het is één van de redenen waarom hij stopt. Ter Riet is ook veel tijd kwijt aan zijn baan bij voetbalbond KNVB.

Vogelgriep

Volgens een woordvoerder van het Vogelhospitaal in Naarden laat de Gemeente Almere steken vallen bij onderzoek naar de aanwezigheid van een zeer besmettelijke variant van de vogelgriep. Het Vogelhospitaal kon verschillende malen geen contact krijgen met de gemeente. Daardoor was het onderzoeken van twee vogels uiteindelijk niet meer mogelijk. De gemeente was zelfs niet bereikbaar via de Perstelefoon. De Partij voor de Dieren heeft nu vragen gesteld.

Als wordt vermoed dat een dier vogelgriep heeft, dan moet er onderzoek worden gedaan en de uitslag worden gemeld bij de NVWA. De kosten van het onderzoek zijn voor rekening van de desbetreffende gemeente. Het Vogelhospitaal in Naarden wilde daarom toestemming van de Gemeente Almere.

Er is een nieuwe variant van de vogelgriep, H5N8. Daarom geldt er een landelijke ophokplicht voor pluimvee bij bedrijven, en voor vogels bij mensen thuis. Wilde vogels hebben veel te lijden onder het virus.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant