55

Stijging coronabesmettingen in Almere

Het aantal besmettingen is in Almere opnieuw toegenomen. 532 mensen werden positief getest op het virus. Dat blijkt uit de nieuwe weekcijfers van het RIVM. Die cijfers gaan over 11 november tot en met 24 november 2020. De week ervoor waren er 479 positieve testen in Almere. Eén Almeerder is afgelopen week overleden aan het virus. Voor het eerst in drie weken tijd is er weer sprake van een stijging.

Flevoland

Net als in Almere is er in heel Flevoland een stijging zichtbaar. In de gemeente Lelystad kwamen er 167 positieve tests bij. De week ervoor waren dat er 142. In Dronten was er een stijging en testten 90 inwoners positief tegenover 58 een week eerder. In Zeewolde waren er 26 positieve testen. De week ervoor waren het er 25. In de Noordoostpolder en op Urk opnieuw een stijging. In de Noordoostpolder testten 158 inwoners positief. Een week eerder waren dat er 94. Op Urk waren er 280 coronabesmettingen. Een week eerder waren dat er 187.

Landelijk

Landelijk was er een daling te zien. Ondanks de daling is het R-getal toch weer boven de 1. In de afgelopen week zijn ruim 36.931 positieve coronatests geregistreerd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant