51

Internetkoper neemt de benen met dure telefoon

Een man die via internet had afgesproken bij iemand in Almere een telefoon te kopen is er vandoor gegaan zonder te betalen. Dat meldt de politie online. Voor het toestel was een prijs afgesproken van 800 euro maar toen de koper het toestel aanpakte om hem te bekijken nam hij de benen.

Signalement

De man droeg een zwarte glanzende jas en een donkere joggingbroek. Hij had een licht getinte huidskleur en was ongeveer 25 jaar oud. Hij droeg een zwart mondkapje waaronder een opvallend spitse neus zichtbaar was. Dit alles speelde zich af aan de Frans Duwaerstraat in Almere. De man is weggerend in de richting van bushalte Verzetswijk. De verkoper heeft de man nog achtervolgd maar raakte hem uiteindelijk kwijt.

Verkoop

“De 22-jarige verkoper van de telefoon uit Almere dacht donderdagavond rond 21.00 uur een mooie deal te hebben toen hij met de potentiële koper afsprak”, meldt de politie. “Toen de geïnteresseerde arriveerde leek er nog niets aan de hand. De man was beleefd, leek oprecht geïnteresseerd en leek ook van plan te gaan betalen toen hij de verkoper om zijn rekeningnummer vroeg. Toen de verkoper op zijn bankpasje keek ging de koper er plotseling vandoor”.

Oproep

De politie vraagt getuigen zich te melden en doet online een oproep. De politie onderzoek de zaak en vraagt mensen die iets hebben gezien zich te melden. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom. Er kan gebeld worden naar 0900-8844 of gebruik het online tipformulier.

Foto

Ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant