1Almere Weekoverzicht: Daling coronabesmettingen, geldbonus en ‘boekverbrandingen’

Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht. In dit overzicht gaat het onder andere over een overval op de Vodafone in het centrum, de daling van het aantal coronabesmettingen, een bonus voor boa’s en een flyer-actie tegen lachgas.

Foto van de week

Vandaag verspreiden vrijwilligers van de Stichting Geen Drugs-Wel Leven flyers om aandacht te vragen voor de gevaren van lachgas. Na onder andere Zaandam, Diemen en Hoofddorp, komt de stichting nu naar Almere. De vrijwilligers van de stichting zullen tussen 14:00 en 16:00 uur te vinden zijn bij De Diagonaal.

‘Geen Drugs-Wel Leven’ organiseert anti-lachgas actie in Almere

Foto: Flyeractie op Reigersbos in Amsterdam. Foto: Aangeleverd door Stichting Geen Drugs-Wel Leven.

Overval op Vodafone

De week begon met een nieuwtje over wat de PVV noemt ‘moderne boekverbrandingen’. Nederlandse bibliotheken verwijderen op grote schaal kinderboeken met Zwarte Piet. Volgens koepeldirecteur Anton Kok is dat ‘logisch’ en ‘passend bij de tijdsgeest’. ‘Het is goed dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid nemen’. Zo is te lezen bij het Algemeen Dagblad. De PVV in Almere heeft vragen gesteld.

PVV Almere stelt vragen over ‘moderne vorm van boekverbrandingen’

Vijftigste vlog

De vijftigste vlog van ‘Bij ons in Almere’ is er. Op het platform bijonsinalmere.nl vloggen Almeerders over hun dagelijks leven. Almeerders geven zo een uniek inkijkje in hun leven, nu onze wereld zo is veranderd de afgelopen maanden. ‘Bij ons in Almere’ is een samenwerking van Avanti Almere en de gemeente.

Vijftigste vlog ‘Bij ons in Almere’

Daling coronabesmettingen

Goed nieuws deze week. Het aantal vastgestelde besmettingen is in Almere gedaald. Het gaat om 479 positief geteste personen. Vorige week waren het 587 mensen. Volgens de meest recente weekcijfers is er die week één Almeerder overleden aan het virus.

Daling aantal coronabesmettingen in Almere

De Almeerse bibliotheken en theaters mochten hun deuren weer openen. De lockdown werd niet verlengd. Dinsdagavond hielden minister-president Rutte en minister De Jonge (Gezondheid) een persconferentie.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder; bibliotheek en theaters donderdag weer open

In de knel

D66 Almere heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de nijpende situatie waarin de Almeerse studentenvereniging S.V.E.I.A. Endzjin zich bevindt. Door de coronacrisis blijven de studenten weg uit het sociëteitsgebouw, hierdoor vallen alle inkomsten weg en dreigt de huur niet meer betaald te kunnen worden.

‘Deltaplan’ voor bouw extra sociale woningen

Coronabonus

Het Almeerse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de Buitengewoon Opsporingsambtenaren en coördinatoren van stadstoezicht éénmalig een bonus van 300 euro toe te kennen. Dit omdat het stadsbestuur de medewerkers vanwege de extra en zware werkzaamheden tijdens de coronacrisis wil belonen.

Bonus voor Almeerse opsporingsambtenaren

Verlies voor Almere City FC

Almere City FC heeft zondag met grote cijfers verloren van SC Cambuur. Verwacht werd al dat het een pittige wedstrijd zou worden. In ieder geval werd het een pittige eindstand. SC Cambuur won met 7-2 van de Almeerders. Dat gebeurde in het Cambuurstadion.

Verlies voor Almere City FC tegen SC Cambuur

Extra geld Floriade

De Floriade B.V. heeft nog 1,1 miljoen euro extra nodig. Het geld wordt geleend van de Gemeente Almere. De totale lening voor 2020 bedraagt nu 8,2 miljoen euro.

Gemeente maakt 44 keer fout rondom privacy

Lees ook eens:

‘Deltaplan’ voor bouw extra sociale woningen

Consumenten kopen steeds vaker duurzaam voedsel

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.