54

Stem op de mooiste architectuur van Almere

Tot en met zondag 22 november 2020 kunnen Almeerders een keuze maken uit tien verschillende architectonische hoogstandjes. “De keuze laat een buitengewone diversiteit zien, een rijke schakering van particuliere woning tot draaiende kerk, van playground tot wolkenkrabber en van woonensemble tot pleinontwerp”, meldt de organisatie van de Architectuurprijs Almere.

Jury

De vakjury, bestaande uit Ivonne de Nood, Tracy Metz en Dikkie Scipio, onder voorzitterschap van Fenna Wagenaar, heeft de tijd genomen om uit het aanbod van negentien inzendingen uiteindelijk tien projecten te selecteren. Almeerders mogen vervolgens hun favoriet kiezen. De winnende architectuur krijgt de Architectuurprijs Almere 2020.

Almeerders kunnen stemmen op de website van Kunstlinie Almere.

Genomineerden

De genomineerden zijn De Hoeve in Nobelhorst, Skills Garden, Achillesveld, Zuidhuis, de Tiny Church, Labyrinth of the Senses, Boomrijk, San Francisco, Duinport IV en de vernieuwde Esplanade. De genomineerden zijn te bekijken op de website van de gemeente Almere.

Prijs

Op 1 februari 2021 is bekend wie de winnaars zijn van de Architectuurprijs Almere 2020. De gelukkige winnaars ontvangen een trofee en een geldbedrag van 2.500 euro. De prijs is voor ontwerper, architectenbureau of architect. Naast de publicatie van het juryrapport zal er tevens een pop-up tentoonstelling te bewonderen zijn.

Architectuur op de kaart

“Met de prijs maken we de ontwikkelingen en kwaliteit van de architectuur in Almere zichtbaar voor een groot publiek”, aldus de organisatie. “De prijs is bedoeld voor ontwerpers, opdrachtgevers en gebruikers. In 2018 riep de vakjury Het Tuinhuis in Almere Haven, een ontwerp van Korthtielens Architecten, uit tot winnaar”.

Foto

Eén van de genomineerden is de Esplanade in het centrum. (Bron: Gemeente Almere)

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant