De Floriade B.V. heeft nog 1,1 miljoen euro extra nodig. Het geld wordt geleend van de Gemeente Almere. De totale lening voor 2020 bedraagt nu 8,2 miljoen euro. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad.

Extra financiering

“Het betalen van geld doen wij pas als de BV extra geld nodig heeft om uitgaven te doen”, aldus het college. “Voor het uitgeleende geld sluiten wij een leningovereenkomst. Op 3 november 2020 hebben wij besloten meer geld te gaan lenen aan de Floriade BV. Dit was nodig omdat de BV zijn liquiditeitsprognose heeft aangepast. Wij hebben daarmee ingestemd”.

Gemeenteraad

De gemeenteraad is volgens het college op de hoogte gesteld. Eerder stemde de gemeenteraad in met het voortzetten van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

‘Nu is besloten om door te gaan moet de BV extra geld uitgeven om de tentoonstelling mogelijk te maken’, zo schrijft het college in de brief.

2022

Het is de bedoeling dat de lening in 2022, als er opbrengsten komen uit het evenement, weer wordt afgelost. Het is de vraag of dat gaat lukken. Er zijn namelijk problemen met het werven van sponsoren. “De BV is begonnen met extra marketing en communicatie activiteiten. Ook heeft de BV mensen aangenomen voor sponsorwerving”, zo laat het college weten.

Lees ook eens:

Gemeente maakt 44 keer fout rondom privacy

Foto

Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.