59

Rotonde bij Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is af

De rotonde op de N702 Buitenring bij Almere is klaar en de weg is weer open voor verkeer. Dat meldt de Gemeente Almere. Met de aanleg van deze tweebaansrotonde is het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders beter bereikbaar. “De rotonde is één van de provinciale investeringen om Nationaal Park Nieuw Land beter toegankelijk te maken en iedereen de mogelijkheid te bieden om natuur te beleven”, schrijft de gemeente.

Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders

Het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is gelegen langs de Buitenring bij Almere. In de oude situatie was de ontsluiting van het centrum niet optimaal. “In samenwerking met de gemeente Almere heeft de provincie Flevoland besloten voor de aanleg van een rotonde”, zegt gedeputeerde van de provincie Flevoland, Jan de Reus. “De oorspronkelijke T-aansluiting is omgebouwd naar een rotonde met twee rijstroken”. Wethouder Maaike Veeningen vertelt: “Vanaf nu kan de bezoeker vanuit twee richtingen en veilig het Natuurbelevingcentrum bereiken. Een mooie stap in de ontwikkeling van het ontvangstgebied van de Oostvaardersplassen in Almere”.

Nationaal Park Nieuw Land

De rotonde is gelijk de toegang tot Nationaal Park Nieuw Land. Het natuurpark is het jongste nationaal park van Nederland en het grootste man-made natuurpark ter wereld met 29.000 hectare natuur.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman: “Provincie Flevoland hanteert in de ontwikkeling van het jongste Nationaal Park het uitgangspunt dat Nationaal Park Nieuw Land van en voor iedereen is voor het beleven van natuur. De provincie wil het gebied dan ook duidelijk markeren met het investeren in de ontwikkeling van de vijf entreegebieden”.

Lees ook eens:

Start aanleg rotonde N702 Buitenring

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant