Vanavond vindt de 608ste Politieke Markt plaats. Elke donderdagavond komt de gemeenteraad bijeen om te vergaderen over belangrijke thema’s in de stad. In dit artikel lees je meer over de thema’s van vanavond. De bijeenkomst is live te volgen via internet.

Cultuurhuis

Vanavond gaat het onder andere over de realisatie van een nieuw Cultuurhuis in Almere Buiten. Het college stelt de raad voor gebouw ExtraVert, in Almere Buiten, te ontwikkelen tot cultuurhuis. Op deze manier wil het college de sociale cohesie versterken en werken aan de levendigheid en toekomstbestendigheid van Almere Buiten. Om dit mogelijk te maken wil het college horecaruimte in het pand aankopen en ruimten verbouwen. Ook stelt het college voor om activiteiten te faciliteren en aan te jagen en hiervoor een kwartiermaker aan te stellen. Deze uitgaven, met een totale omvang van 2.630.000 euro wil het college betalen uit het Fonds Stedelijke Vernieuwing.

Lees ook eens:

Baltimore Bend nieuwe eyecatcher van Baltimoreplein

Zebrapaden en overdekt fietsparkeren

De voorzieningen en bereikbaarheid van Almere Poort moeten verbeterd worden. Daar roept de VVD toe op. Zo moet er de mogelijkheid komen voor een P+R parkeergelegenheid en een overdekte fietsenstalling. Daarnaast wil de partij op de Europalaan zebrapaden aan laten leggen, in ieder geval bij de kruising met de Monacostraat/Nederlandstraat. Het is een drukke straat waar vaak kinderen moeten oversteken. Zebrapaden vergroten de verkeersveiligheid voor voetgangers.

Zowel de motie over het station Almere Poort en het zebrapad bij de Europalaan van de VVD worden vanavond besproken.

Andere onderwerpen

Uiteraard worden er vanavond meer onderwerpen besproken door raadsleden en wethouders. Een volledige agenda is te bekijken op de website van de gemeenteraad.

Vanavond gaat het ook over een motie van het CDA: ‘Faciliteer eenmalig mondkapjes op scholen en handhaaf op het gebruik ervan’.

Foto

Baltimoreplein in Almere Buiten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.