Het CDA wil dat het college eenmalig gratis mondkapjes verstrekt aan het Almeerse onderwijs. De partij heeft eerder een motie ingediend. De ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ staat voor vanavond op het programma bij de Politieke Markt.

Handhaving

“Het CDA heeft een motie vreemd aan de orde van de dag ingediend waarmee het college wordt opgeroepen om in het bestrijden van het coronavirus eenmalig mondkapjes te faciliteren op middelbare scholen, MBO en HBO. En daarbij scholen te wijzen op hun verantwoordelijkheid op het handhaven van het gebruik van mondkapjes”, zo laat de partij weten in aanloop naar de Politieke Markt van donderdagavond.

Mondkapjesplicht

Op middelbare scholen van onder andere de ASG is per 19 oktober 2020 een mondkapjesplicht ingesteld voor leerlingen. De PVV stelde hier eerder vragen over: ” De PVV is van mening dat een mondkapjesplicht juridisch niet kan zolang de Eerste Kamer de noodwet niet heeft goed gekeurd. Ook is het afkeuringswaardig dat leerlingen die geen mondkapje bij zich hebben naar huis gestuurd kunnen worden en dit gemeld wordt als ongeoorloofd afwezig, met alle gevolgen van dien”, aldus de partij.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.