Er blijft de komende tijd sprake van een gedeeltelijke lockdown. Wel openen bibliotheken en theaters vanaf donderdag de deuren. Dinsdagavond hielden minister-president Rutte en minister De Jonge (Gezondheid) een persconferentie.

Goed effect

“Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet”, zo is ook te lezen op de website van de Gemeente Almere. “Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen”.

Open

Onder andere musea, theaters, zwembaden en pretparken kunnen na een sluiting van twee weken weer open en we mogen weer sporten in groepslessen. Dat betekent dat je vanaf donderdag weer terecht kan bij de bibliotheek voor het lenen, inleveren of afhalen van boeken, het bekijken van een film of jeugdvoorstelling, voor een werk- of studieplek (via reservering), voor het lezen van een krant of tijdschrift en voor het afhalen van een kopje koffie of thee in ons nieuwscafé.

“We gaan weer door met onze openingsuren voor ouderen (70+) en kwetsbaren en we starten ook de BiebDrive light voor het afhalen van reserveringen weer op”, zo meldt de bibliotheek in Almere.

Forse impact

De Gemeente Almere geeft aan dat de gedeeltelijke lockdown nog altijd forse impact zal hebben op de samenleving en de economie. “Daarom ondersteunt het kabinet ondernemers, werkenden en werkzoekenden met steunmaatregelen . En er is aandacht voor mensen die zich eenzaam voelen  of in de financiële problemen raken . Maar het is ook belangrijk dat we ons aan de maatregelen blijven houden. Om zelf gezond te blijven en om anderen gezond te houden. En om ervoor te zorgen dat we zicht krijgen op meer vrijheden in ons dagelijks leven, zolang het coronavirus er nog is – samen zijn met familie en vrienden, samen sporten en samen naar evenementen of een restaurant gaan”.

Iedereen testen

Vanaf 1 december kan iemand ook getest worden als hij of zij geen klachten heeft, maar wel risico heeft gelopen op een besmetting. Dus als de CoronaMelder-app een melding geeft over een besmettingsrisico, of als iemand naar voren komt uit het bron- en contactonderzoek. Dat bleek dinsdag tijdens de persconferentie.

Lees ook eens:

Daling aantal coronabesmettingen in Almere

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.