In 2019 kozen steeds meer consumenten voor voedsel met een duurzaamheidskeurmerk. Dat staat in de jaarlijkse Monitor Duurzaam Voedsel die minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Markt

Het aanbod van duurzaam voedsel is ook toegenomen. In totaal gaven consumenten 7,7 miljard euro uit aan dier-, mens- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, een stijging van 18% ten opzichte van 2018. Het marktaandeel van duurzaam voedsel kwam daarmee vorig jaar uit op 14% van de totale bestedingen aan voedsel in Nederland.

Duurzaam voedsel

Duurzaam voedsel wordt in de Monitor Duurzaam Voedsel gedefinieerd als voedsel waarbij tijdens de productie en verwerking meer rekening is gehouden met milieu, dierenwelzijn en/of sociale aspecten dan wettelijk verplicht.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.