57

Vijftigste vlog ‘Bij ons in Almere’

De vijftigste vlog van ‘Bij ons in Almere’ komt eraan. Op het platform bijonsinalmere.nl vloggen Almeerders over hun dagelijks leven. Almeerders geven zo een uniek inkijkje in hun leven, nu onze wereld zo is veranderd de afgelopen maanden. ‘Bij ons in Almere’ is een samenwerking van Avanti Almere en de gemeente.

Verschil

“We zien uiteenlopende achtergronden, omstandigheden en verhalen. Zo kunnen Almeerders meeleven met stadsgenoten en de stad op een andere manier door de ogen van een ander zien”, laat Avanti weten.

Verhalen

Beri Shalmashi van Avanti vertelt over de insteek van de verhalen. “In een tijd dat bijna alles via schermpjes gaat, is het moeilijker elkaar te ontmoeten. Hoe houden anderen het uit? Ben ik de enige die in de keuken staat te experimenteren met gerechtjes? Hebben mensen hun kinderen al achter het behang geplakt? Hoe kun je toch nog wat betekenen voor elkaar? Wij presenteren met trots 50 verhalen van Almeerders die zich door de coronacrisis vloggen op het Youtubekanaal Bij ons in Almere”.

Froukje

De vijftigste vlog is door wethouder diversiteit Froukje de Jonge gemaakt. Het gaat ook bij haar over haar dagelijkse bezigheden. Ze staat in haar slaapkamer te vergaderen met een keurig jasje aan maar daaronder gewoon lekkere schapensloffen. Ze laat zien hoe raadsvergaderingen er in coronatijd aan toe gaan. Maar ook zien we het Zero Flags project dat in het stadhuis een plek kreeg in de week van de diversiteit. Dit project vroeg aandacht voor de strafbaarheid van homoseksualiteit of transgenderschap in 72 landen.

Alle films zijn te bekijken op bijonsinalmere.nl.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant