Het aantal vastgestelde besmettingen is in de afgelopen week gedaald. Het gaat om 479 positief geteste personen. Vorige week waren het 587 mensen. Vorige week was er ook sprake van een daling. In de afgelopen week is er één Almeerder overleden aan het coronavirus. Sinds het begin van de crisis zijn in Almere 175 inwoners opgenomen geweest.

Flevoland

In Flevoland is er per gemeente een wisselend beeld van het aantal besmettingen.

Lelystad: 142 positieve testen (vorige week waren dat er 174).
Noordoostpolder: 94 positieve testen (vorige week waren dat er 65).
Dronten: 58 positieve testen (vorige week waren dat er 37).
Zeewolde: 25 positieve testen (vorige week waren dat er 23).

Op Urk kwamen er de afgelopen week 187 coronabesmettingen bij. Dat waren er vorige week 124. Urk heeft op dit moment de hoogste besmettingsgraad van Nederland.

Landelijk

In een week tijd zijn er landelijk 37.709 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Een week eerder waren dat er 43.568. Bij het RIVM zijn de afgelopen dag 4320 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 547 minder dan gisteren. Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven vanavond om 19.00 uur een persconferentie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.