63

PVV Almere stelt vragen over ‘moderne vorm van boekverbrandingen’

Nederlandse bibliotheken verwijderen op grote schaal kinderboeken met Zwarte Piet. Volgens koepeldirecteur Anton Kok is dat ‘logisch’ en ‘passend bij de tijdsgeest’. ‘Het is goed dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid nemen’. Zo is te lezen bij het Algemeen Dagblad. De PVV in Almere heeft vragen gesteld.

Vragen

De partij wil weten of de Almeerse bibliotheken boeken met Zwarte Piet hebben verwijderd. De PVV ziet het verwijderen van alle boeken met Zwarte Piet als een ‘moderne vorm van boekverbrandingen’ en noemt het censuur. De partij noemt Zwarte Piet een ‘ traditionele kinderheld’.

De partij wil van het college weten of zij bereid is de Almeerse bibliotheken te laten weten dat zij geen gehoor moeten geven aan de oproep om boeken met Zwarte Piet te verwijderen. ”Dit omdat censuur niet binnen onze vrije maatschappij past”, schrijft de PVV.

Zorg

Als de Almeerse bibliotheken de boeken alsnog verwijderen, dan wil de PVV ze wel overnemen. “Zodat wij zorg kunnen dragen voor behoud van deze prachtige Nederlandse traditie”, aldus de PVV Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant