Benieuwd naar het Almeerse nieuws van het afgelopen weekend? Bekijk hieronder een nieuwsoverzicht met de belangrijkste nieuwtjes.

Bomen verhuizen

De zeventig Eikenbomen die langs de Hagevoortdreef staan, gaan verhuizen. De bomen worden verplaatst naar de Godendreef in Almere Poort. Nu staan de bomen nog in Tussen de Vaarten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind deze week. De bomen worden verplaatst, omdat ze te dicht op elkaar en te dicht tegen de huizen staan.

AED-netwerk

Het college van burgemeester en wethouders ziet zich niet verantwoordelijk voor de plaatsing van meer AED’s in het centrum. Dat heeft het college eind vorige week laten weten in een brief.

“De afgelopen jaren zijn er in Nederland en ook in Almere burgerinitiatieven ontstaan om in een wijk een AED aan te schaffen en deze te beheren, inclusief de vereiste bij- en nascholing. Het aanleggen, beheren en onderhouden van een AED is een verantwoordelijkheid die deze burgers zelf hebben gekozen. Om een AED te beheren en onderhouden is er een netwerk van burgers nodig dat bereid is om zich te laten scholen en in actie te komen bij een oproep. Dit is een eigen verantwoordelijkheid en initiatief van mensen. Verder zijn er diverse ondernemers die in hun winkelpand een AED hebben geplaatst”, schrijft het college.

Museum PIT

Almere kent weinig musea. Wel is er een Veiligheidsmuseum over de Nederlandse hulpdiensten. Het museum is in het centrum gevestigd aan het Schipperplein. Toch bezoeken maar weinig mensen het museum. Het Veiligheidsmuseum is daarom in financieel zwaar weer terecht gekomen. Mogelijk gaan de deuren eind 2021 dicht. Door de lage bezoekersaantallen is het museum afhankelijk van subsidie. Zij krijgen de subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Volgend jaar komt er een eind aan de subsidie.

Studentenvereniging

Ook de oudste studentenvereniging van Almere, [‘endzjin], zit in financieel zwaar weer. De studentenvereniging betaalt elke maand een huur van 1.800 euro. Dat wordt steeds lastiger vanwege de sluiting van de horeca. Door de coronamaatregelen krijgt de vereniging geen inkomsten meer uit de verkoop van drankjes. “We hebben geen omzet op dit moment en dat betekent dat we nog zes maanden vooruit kunnen, maar daarna wordt het een kritieke toestand”, vertelt Luuk Rietveld, preases van studentenvereniging [‘endzjin].

D66 Almere heeft er vragen over gesteld.

Theaters

Voor twee Almeerse theaters is er positiever nieuws. Twee relatief onbekende theatergezelschappen uit Almere krijgen de komende vier jaar subsidie van het landelijke Fonds Podiumkunsten. Dat meldt de regionale omroep. Het zou gaan om theatergezelschap Gouden Haas en ensemble Black Pencil.

Seniorenflat

Seniorencomplex Waterstate in de Schelvisstraat krijgt waarschijnlijk een andere hoogte. Er zijn plannen om in de Waterwijk aan de Schelvisstraat een seniorencomplex te bouwen. Over de hoogte van het complex was de afgelopen tijd veel discussie. Het stadsbestuur komt nu met een voorstel om het complex in plaats van vijf verdiepingen te beperken tot vier verdiepingen.

Lees ook eens:

Politieke Markt: Woningbouw Schelvisstraat

Proef met huisvesten

De Gemeente Almere start een proef met de huisvesting van zorgvragers. Er wordt gekeken of de cliënten die zorg nodig hebben, in de wijk verzorgd kunnen worden. Zo hoeven de cliënten niet verplaatst te worden naar een zorgcomplex. CDA-wethouder Froukje de Jonge kondigde dit weekend, in het programma Over Flevoland Gesproken, aan dat deze pilot rond ‘wonen met zorg’ komende week begint.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.