62

1Almere Weekoverzicht: Boeren voor Buren, Almere Poort en Sinterklaas

Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht. In dit overzicht gaat het onder andere over een steuntje in de rug voor zelfstandig ondernemers, een overval op een woning, een betere bereikbaarheid van Almere Poort en Sinterklaastekeningen.

Foto van de week

De VVD Almere wil duidelijkheid van het college over de bereikbaarheid van Almere Poort. Volgens de partij is de bereikbaarheid van het stadsdeel onder de maat.

VVD wil betere bereikbaarheid Almere Poort

Appartementen in Almere Poort. Foto door: Nulzesendertig.

IJmeerverbinding

Minister Ollongren van Wonen lijkt licht positief over de toekomstige IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam. Volgens de minister ‘lijken er kansen te liggen’. Ollongren deed die uitspraak maandagavond in de Tweede Kamer.

Komt ie er wel of niet: de nieuwe IJmeerverbinding

Boeren voor Buren

De klap van de coronacrisis is voor veel (boeren)bedrijven, ondernemers en zzp-ers voelbaar. Om hen een steuntje in de rug te geven en om de lokale economie te stimuleren is Boeren voor Buren Almere opgericht. Dat werd deze week bekend gemaakt.

Boeren voor Buren: steuntje in de rug voor zelfstandig ondernemers

Bedreiging

De politie heeft maandag een 24-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen. Dat meldt de politie online.

Almeerder aangehouden voor verdenking van bedreiging met wapen

Woningoverval

Dinsdagavond is er een woning overvallen aan de Vasco da Gamapad in Almere Poort. De overval vond rond 19.30 uur plaats.

Overval op woning Vasco da Gamapad

Onderneming van het jaar 2021

Vijf geweldige ondernemers maken kans op de prijs ‘Onderneming van het jaar 2021’. Naast de stem van een professionele vakjury krijgt ook het publiek een stem in de uitslag. Van 9 november tot 7 december kan iedereen een stem uitbrengen op één van de vijf genomineerden via www.onderneeminalmere.nl.

Stem nu op de Almeerse ‘Onderneming van het jaar 2021’

Extra geld voor onderwijs

Het kabinet trekt nog eens 3 miljoen euro uit om leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van een tablet of laptop te voorzien zodat zij thuis onderwijs op afstand kunnen volgen. Dat meldde de Rijksoverheid afgelopen week.

Kabinet trekt opnieuw extra geld uit voor onderwijs op afstand

Sinterklaas

Honderden burgemeesters deden deze week mee aan het Sinterklaasjournaal. Ook burgemeester Franc Weerwind van Almere was te zien in de uitzendingen van het journaal dat over Sinterklaas en zijn Pieten gaat.

Sinterklaasjournaal: Stuur je tekening naar burgemeester Weerwind

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant