56

Getuigen gezocht woningoverval in Almere

De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval op dinsdagavond 10 november op het Vasco da Gamapad. Dat meldt de politie online.

Pakketbezorger

“Iets voor 19:30 uur werd er aangebeld bij de woning door een man die zich voordeed als medewerker van een postbedrijf”, zo laat de politie weten. “Toen de 63-jarige bewoner opendeed om een pakketje aan te pakken, drongen vier overvallers de woning binnen”.

Worsteling

“Er ontstond vervolgens een worsteling waarin het de bewoner lukte alarm te slaan. Hierop vluchtten de overvallers het huis uit richting de Henry Stanleystraat. De man en zijn 59-jarige vrouw bleven geschrokken achter. Er raakte niemand gewond. De vrouw is uit voorzorg nagekeken in het ziekenhuis”, schrijft de politie.

Signalement

Drie overvallers droegen donkere kleding met een capuchon. De politie heeft inmiddels een signalement van één van de drie verdachten vrijgegeven.

  • Draagt shirt van PostNL
  • Ongeveer 25 jaar
  • Ongeveer 1.80 meter
  • Van Surinaams/Hindoestaanse afkomst

Onderzoek

De politie doet nog onderzoek. Het onderzoek startte gelijk na de overval. “Een zoekactie naar de daders, kort na de overval, heeft helaas niets opgeleverd. De politie doet buurtonderzoek en heeft al wat getuigen gesproken, maar kan meer hulp goed gebruiken”, aldus de politie. “Heeft u iets verdachts gezien dinsdagavond rond 19:30 uur op het Vasco da Gamapad of daar in de buurt? Heeft u misschien de overvallers zien wegrennen? Meld u zich dan bij de politie via 0900 – 8844. Of via het tipformulier“.

Lees ook eens:

Overval op woning Vasco da Gamapad

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant