Honderden burgemeesters doen dit jaar mee aan het Sinterklaasjournaal. De burgemeesters deden een oproep aan de kinderen om hun tekening in te sturen. Ook burgemeester Franc Weerwind van Almere is te zien in de uitzendingen van het journaal dat over Sinterklaas en zijn Pieten gaat.

Tekening insturen

De kinderen kunnen hun tekening insturen aan hun eigen burgemeester. Dat kan via de website van het Sinterklaasjournaal. Almeerse kinderen kunnen via die website dus hun tekening insturen aan burgemeester Weerwind. Kinderen die dat doen, krijgen een dankfilmpje van burgemeester Weerwind te zien.

Aankomst in Almere?

In de derde aflevering van het Sinterklaasjournaal leek het er even op dat de Sint dit jaar in Almere zou aankomen. Toch wordt dit waarschijnlijk het plaatsje Zwalk waar nog nooit iemand van heeft gehoord.

Andere burgemeesters

In totaal doen 344 burgemeesters mee. 11 burgemeesters doen niet mee, waaronder Femke Halsema van Amsterdam. Zij stuurt mogelijk later een filmpje in.

Foto

Burgemeester Franc Weerwind van Almere. Foto: Uit eigen bron (archief).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.