52

Vier Almeerders overleden aan coronavirus

**Update 11-11-2020: Op het Helen Parkhurst in de Parkwijk zijn 30 leerlingen en 5 docenten besmet met het coronavirus. Dat heeft de school gemeld.**

In de afgelopen week zijn er vier inwoners van Almere overleden aan het coronavirus. Het aantal besmettingen is in Almere afgenomen. 587 mensen werden positief getest op het virus. Dat blijkt uit de nieuwe weekcijfers van het RIVM die gisteren werden gepubliceerd. Die cijfers gaan over 4 november tot en met 10 november 2020. De week ervoor waren er 841 positieve testen in Almere.

Flevoland

Net als in Almere is er in heel Flevoland een daling zichtbaar. In de gemeente Lelystad kwamen er 174 positieve testen bij. De week ervoor waren dat er 218. Dronten testten 37 inwoners positief tegenover 74 een week eerder. In Zeewolde waren er 23 positieve testen. De week ervoor waren het er 54. In de Noordoostpolder en op Urk is een stijging zichtbaar. In de Noordoostpolder testten 65 inwoners positief. Een week eerder waren dat er 63. Op Urk waren er 124 coronabesmettingen. Een week eerder waren dat er 71.

Landelijk

Landelijk was er een daling te zien. In de afgelopen week zijn ruim 43.600 positieve coronatests geregistreerd. De week ervoor waren het er 64.085.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant