86

VVD wil betere bereikbaarheid Almere Poort

De VVD Almere wil duidelijkheid van het college over de bereikbaarheid van Almere Poort. Volgens de partij is de bereikbaarheid van het stadsdeel onder de maat.

Groei

Ulysse Ellian van de VVD zegt dat Almere Poort hard groeit. “Een goede toegang van Almere Poort en wijken zoals het Columbuskwartier en Europakwartier is niet gewaarborgd”, zo laat hij weten. Als voorbeeld geeft Ellian de werkzaamheden bij de Elementendreef: “De enige toegangsweg tot Almere Poort is inmiddels een bouwweg geworden, omringd door zandhopen. De weg is onoverzichtelijk, smal en van slechte kwaliteit. Bij regen veranderen de zandhopen in modderstromen”, zo vertelt Ellian in een interview met de regionale omroep.

Voorzieningen

Volgens Ulysse Ellian zijn er daarnaast weinig voorzieningen. Er zijn maar een paar supermarkten en een gezondheidscentrum. De partij zet daarom de bereikbaarheid en de voorzieningen op de politieke agenda. Aanstaande donderdag worden de onderwerpen besproken tijdens de Politieke Markt.

Foto

Nieuwbouw appartementen in Almere Poort. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant