54

1Almere Overzicht: Vuilnisbakken, appartementen en gasvrije wijken

Wat gebeurde er dit weekend in Almere? Lees hieronder de drie belangrijkste artikelen van 7 en 8 november 2020.

Nieuw appartementencomplex

Almere krijgt er waarschijnlijk 61 koopwoningen bij. Het appartementencomplex met koopwoningen moet komen op de plek van partycentrum The Lake. Projectontwikkelaar Integer Vastgoed heeft het plan om de woningen te bouwen. Volgens Sanjeev Sampat van Integer Vastgoed is het de bedoeling dat het oude pand gesloopt wordt en er nieuwe woningen worden gerealiseerd. Er is nog geen omgevingsvergunning aangevraagd. De ontwikkelaar wil eerst weten wat de buurt van het plan vindt.

**Update 23-11-2020: Wijkbewoners hebben aan de regionale omroep laten weten zich te verzetten tegen de hoogte van een gepland appartementencomplex in hun buurt. Ze vrezen verschillende vormen van overlast. De bewoners zijn een petitie gestart.**

Gasvrije wijken

Dit weekend was er in de regionale media een artikel te lezen over het gasvrij maken van Almeerse woningen. Ook Almeerse wijken moeten er namelijk aan geloven.

Twee jaar geleden liep de Gemeente Almere een rijkssubsidie mis voor het gasvrij maken van 500 woningen in Almere Haven. “Zonder die subsidie en het officiële predicaat van proefwijk, is het volgens de gemeente financieel en wettelijk bijzonder lastig om de wijk gasvrij te maken”, aldus de gemeente. In antwoord op vragen van Leefbaar Almere blijkt dat er een alternatief is: “Restwarmte afkomstig van datacentra kan mogelijk van pas komen bij de energietransitie in Almere”. Dat schrijft het stadsbestuur.

Vuilnisbakken kapot

De politie heeft twee jongeren aangehouden voor het vernielen van vuilnisbakken in het Beatrixpark. De jongens hebben zondagmiddag twee vuilnisbakken vernield. De jongens staken zwaar vuurwerk af. Door meldingen van buurtbewoners konden de jongens worden aangehouden.

Foto

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant