56

1Almere Weekoverzicht: Nieuwe coronamaatregelen en politieke ruzies

Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht. In dit overzicht gaat het onder andere over het coronavirus, geweld in Frankrijk en ruzies tussen gemeenteraadsleden.

Droomspeelbussen afgebrand

Bij Stadslandgoed De Kemphaan zijn vorig weekend twee voertuigen van De Schoor uitgebrand. Het gaat om twee bestelbusjes die dienst deden als Droomspeelbus. Of het om brandstichting gaat is nog niet bekend.

Twee bestelbusjes van Droomspeelbus uitgebrand

Nieuwe coronamaatregelen

In Almere zijn er tussen 28 oktober en 3 november 2020 in totaal 841 mensen positief getest op het coronavirus. In die week zijn er twee Almeerders overleden aan covid-19.

Zorgen over medewerkers met corona in ouderenzorg

Het motto voor de komende twee weken is: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd niet-noodzakelijke reizen. Deze week maakte premier Rutte nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen het coronavirus.

Vanaf vanavond aangescherpte maatregelen coronavirus

Bedrijven en instellingen die vanwege coronamaatregelen noodgedwongen regels op gebied van milieu, bouwen of ruimtelijke ordening overtreden, kunnen het college verzoeken de overtreding tijdelijk te gedogen. Dit is vanwege de coronacrisis.

Gemeente gedoogt tijdelijk niet naleven regels omgevingsrecht

Straatroof

Deze week was er opnieuw een straatroof in Almere. De politie is een onderzoek gestart naar de beroving van zeven jongeren op maandagavond 2 november 2020.

Jongeren beroofd bij skatebaan Appelbrug in Tussen de Vaarten

Ruzie in de gemeenteraad

De PVV in Almere vreest voor de komst van ‘radicale islamitische organisaties’ naar Almere. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een oproep door NIDA Almere. NIDA heeft het stadsbestuur gevraagd om islamitische organisaties, die de Franse overheid wil verbieden, in Almere een toevluchtsoord te bieden.

PVV vreest voor ‘radicale islamitische organisaties’ in Almere na oproep NIDA

De gemeenteraad is geschokt na een uitspraak van NIDA Almere. Fractievoorzitter Hassan Buyatui noemde een motie van de PVV erger dan de terroristische aanslag in Frankrijk.

Raad geschokt door uitspraak NIDA Almere

Burgemeester Franc Weerwind ging in gesprek met fractievoorzitter Hassan Buyatui van NIDA Almere.

Burgemeester in gesprek met NIDA Almere over uitspraak

Diezelfde burgemeester wil overigens nog zeker zes jaar burgemeester van Almere blijven. Dat zei hij afgelopen week.

”Franc Weerwind wil nog 6 jaar burgemeester van Almere blijven”

Alle scholen van de Almeerse Scholen Groep (ASG) hebben maandag de moord op de Franse docent Samuel Paty herdacht.

Scholen in Almere herdenken vermoorde Franse leraar Paty

Straf na ruzie

Een Almeerse taxichauffeur heeft deze week een werkstraf gekregen van 100 uur. Dat heeft de rechtbank bepaald. Hij krijgt ook een voorwaardelijke celstraf. De chauffeur krijgt de straf, omdat hij in maart van dit jaar een andere chauffeur in brand stak.

Almeerse taxichauffeur steekt collega-chauffeur in brand

Nog steeds schimmel

In de Regenboogbuurt hebben woninghuurders nog altijd last van schimmelproblemen. Dat bleek afgelopen week. De schimmelwoningen zijn nog niet volledig aangepakt. Begin dit jaar werd bekend dat diverse huurwoningen in de Regenboogbuurt last hebben van hardnekkige schimmel.

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Inbraak

In Almere Buiten is er een oliebollenkraam overvallen. Het gaat om de kraam bij Tuincentrum Almeerplant. In de kraam stond een geldpot met geld dat voor een zieke vrouw was bedoeld. De inbrekers zijn ervandoor gegaan met de geldpot.

Inbraak bij oliebollenkraam; donatiepot van zieke vrouw gestolen

Positief nieuws

De gemeenteraad wil minima in de stad gratis herbruikbare mondkapjes geven. Het voorstel van de PvdA is met ruime meerderheid van 37 tegen 8 aangenomen binnen de gemeenteraad. Dat gebeurde donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

Gemeenteraad wil gratis mondkapjes voor minima in Almere

Foto

Centrum Almere Buiten. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant