65

Minister jaagt woningbouw verder aan

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft deze week laten weten dat de bouw van voldoende woningen topprioriteit is voor het kabinet. De minister schreef een brief over de voortgang van de versnelde woningbouw in Nederland. Almere profiteert van de plannen van het kabinet, zo blijkt.

Almere Pampus

In de provincies Flevoland en Noord-Holland komen er vóór 2030 in ieder geval 240.000 woningen bij. Dat is het plan van het kabinet. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er afspraken gemaakt over het ontwikkelen van 7 stadsharten, extra woningbouw in Hoorn en Alkmaar, en om de woningbouw in de grootschalige locaties Achtersluispolder in Zaanstad, Almere Pampus, station Hoofddorp en de westflank in Haarlemmermeer, Havenstad in Amsterdam en de Zuidoostflank van Amsterdam, die nu gepland staan ná 2030, naar voren te halen.

Verheugd

Wethouder Julius Lindenbergh van Wonen heeft verheugd gereageerd op de brief. Volgens hem blijkt uit de brief dat Almere een belangrijke rol speelt in het oplossen van de woningnood.

Betaalbaar

“We hebben veel nieuwe woningen nodig. Zodat een prettig en betaalbaar huis voor iedereen mogelijk is”, zo laat de minister weten. “Daar werk ik elke dag hard aan. Door het versnellen van de bouw en ervoor te zorgen dat die huizen ook betaalbaar zijn. Daarvoor zijn ook harde afspraken nodig met provincies. Zij moeten er immers voor zorgen dat er voldoende realistische bouwplannen gemaakt worden. Tot 2030 wil ik dat er 845.000 woningen gebouwd worden in Nederland”. Hoeveel extra woningen er precies tot aan 2030 worden gebouwd in Almere, is niet bekend gemaakt.

Foto

Nieuwbouw in Zandpoort in de buurt van Almere Pampus. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant