De politie in Almere heeft tientallen elektrische steps van de weg gehaald. Dat meldt de politie Almere Stad-Haven op Facebook.

Verboden

Het gaat om elektrische steps die niet toegestaan zijn op de openbare weg. “De elektrische step blijft helaas nog steeds op straat domineren. Wij handhaven hier nog steeds strikt op”, zo schrijft de politie op Facebook. “Wanneer wij u rijdend op een elektrische step of een ander niet goedgekeurd elektrisch voortgedreven voertuig zien, zoals een Windgoo ebike, dan krijgt u een bekeuring en de step zal in beslag genomen worden waarna vernietiging volgt”. Inmiddels heeft de politie al 35 steps in beslag genomen.

Duur

“Een elektrische bike kost best veel geld”, schrijft de politie. Het is daarom volgens de politie zonde als dit zover komt. “Erger nog: u bent niet verzekerd. Stel, u krijgt een ongeluk of veroorzaakt dit, de verzekering zal nooit uitkeren en mogelijk zit u dan met een jarenlange schuld”.

Wetgeving

Net zoals andere voertuigen moet ook de elektrische step aan de regelgeving kunnen voldoen. Normaal gesproken moet elk voertuig dat aangedreven wordt door een motor goedgekeurd worden door de Dienst Wegverkeer. De goedkeuring van de RDW heb je nodig om je binnen Nederland legaal op de openbare weg te mogen rijden. Voor scooters en fietsen is dit bijvoorbeeld geen probleem maar voor elektrische steps, die nieuw op de markt worden gebracht, ligt dit nu nog anders.

De in beslag genomen steps worden in opdracht van het Openbaar Ministerie vernietigd.

Foto

Elektrische steps. Foto door: Politie Almere Stad-Haven via Facebook.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Comments are closed.