54

Gemeenteraad wil gratis mondkapjes voor minima in Almere

De gemeenteraad wil minima in de stad gratis herbruikbare mondkapjes geven. Het voorstel van de PvdA is met ruime meerderheid van 37 tegen 8 aangenomen binnen de gemeenteraad. Dat gebeurde donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

Kosten

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een voorraad mondkapjes aan te schaffen. De gemeente wil die groep nu voorzien van gratis herbruikbare mondkapjes. Op die manier krijgt iedereen de mogelijkheid om zich te beschermen tegen het coronavirus. Volgens de PvdA is dit de plicht van de gemeente. Vandaar dat de partij met het plan kwam.

Afhalen

De Gemeente Almere laat nog weten waar en wanneer de mondkapjes afgehaald kunnen worden. Een mogelijkheid is bij de Voedselbank.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant