54

Vanaf vanavond aangescherpte maatregelen coronavirus

Het motto voor de komende twee weken is: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd niet-noodzakelijke reizen. Gisteren maakte premier Rutte nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen het coronavirus. Door de maatregelen zullen onder andere de bibliotheken in Almere en de bioscoop de deur sluiten voor twee weken. Ook theaters als Corrosia en de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) zijn dan dicht.

Nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen gelden voor het hele land. Vanavond om 22.00 uur gaan de regels in. Vanaf dat tijdstip mogen groepen op straat niet uit meer dan twee personen bestaan. Thuis mag je maximaal twee personen per dag uit een ander huishouden ontvangen. Op een bruiloft mogen maximaal 20 personen aanwezig zijn. Bij begrafenissen mogen maximaal 30 aanwezigen zijn.

Alle publiek toegankelijke locaties gaan dicht. Daaronder vallen musea, theaters, sexclubs, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken.

Volhouden

“Het risico om besmet te raken blijft hoog: op dit moment testen in Nederland 1 op de 6 mensen positief. Dus het volhouden van de maatregelen is cruciaal”, aldus de gemeente Almere. “Thuisblijven en testen bij klachten. Drukte vermijden en afstand houden. Dit doe je voor jezelf en voor je naasten. Voor de winkeliers die open willen blijven en voor de horeca die weer open wil”. Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is.

Almere

In Almere zijn er tussen 28 oktober en 3 november 2020 in totaal 841 mensen positief getest op het coronavirus. Vorige week werden er 812 Almeerders positief getest. In de afgelopen week zijn er twee Almeerders overleden aan covid-19. Er is dus nog steeds sprake van een stijging. Of Almere ook binnen één van de ‘zorgelijke regio’s’ valt, is niet bekend gemaakt. Dat volgt waarschijnlijk nog. Rotterdam, de omgeving van Dordrecht en Twente zijn in ieder geval als zorgelijk bestempeld.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant