65

Taxichauffeur krijgt werkstraf voor mishandeling collega

Een Almeerse taxichauffeur heeft een werkstraf gekregen van 100 uur. Dat heeft de rechtbank bepaald. Hij krijgt ook een voorwaardelijke celstraf. De chauffeur krijgt de straf, omdat hij in maart van dit jaar een andere chauffeur in brand stak.

Ruzie

De chauffeurs kregen ruzie en raakten in een vechtpartij. De vechtpartij ontstond na een conflict over de namen van websites. De ruzie liep hoog op, maar begon al eerder. In februari heeft één van de twee chauffeurs een brief opgehangen op station Almere Centrum. “In de brief zou de chauffeur klagen dat er collega’s zijn die onnodig en vaak op zijn advertentie op Google klikken. Hierdoor lopen zijn advertentiekosten bij Google op, terwijl het hem geen geld oplevert.

Bij de vechtpartij in maart liep het flink uit de hand. Bij de vechtpartij stak de taxichauffeur de bovenkleding van de ander in de brand. Het slachtoffer trok zijn bovenkleding uit. Daardoor liep het incident goed af.

Zelfverdediging

Volgens de veroordeelde taxichauffeur ging het om zelfverdediging. De rechter ging hierin niet mee. De chauffeur moet zijn slachtoffer ook nog 1500 euro betalen.

Lees ook eens:

Almeerse taxichauffeur steekt collega-chauffeur in brand

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant