In Almere zijn er tussen 28 oktober en 3 november 2020 in totaal 841 mensen positief getest op het coronavirus. Vorige week werden er 812 Almeerders positief getest. In de afgelopen week zijn er twee Almeerders overleden aan covid-19.

Almere

Op het Montessori Lyceum in Almere is er een kleine uitbraak gaande. Drie leerlingen bleken besmet te zijn met het coronavirus. Dat blijkt uit berichtgeving van de regionale omroep. De zestig leerlingen van het derde jaar Mavo op de school moeten een week thuisblijven. De school doet dit uit voorzorg.

Flevoland

In Dronten was er eveneens een stijging: 74 positieve uitslagen (vorige week 69). Op Urk waren dat er 71. De week ervoor waren het nog 31 besmettingen. In Zeewolde zijn 54 mensen positief getest (vorige week waren dat er 50). In de Noordoostpolder was er een daling in het aantal besmettingen. Daar werden 63 inwoners positief getest. De week ervoor waren dat er nog 80. In Lelystad was er eveneens een daling: 218 positieve testen ten opzichte van de 223 vorige week.

Landelijk

Landelijk is er opnieuw een daling te zien in de cijfers. In een week tijd zijn er 64.085 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Een week eerder waren dat er 67.480. Bij het RIVM zijn de afgelopen dag 7776 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 529 minder dan gisteren.

Lees ook eens:

Zorgen over medewerkers met corona in ouderenzorg

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.