Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht. In dit overzicht gaat het onder andere over het coronavirus, een nieuwe VPRO-serie, agressieve honden en controles in Oosterwold, De Vaart en het stadscentrum.

Foto van de week

De jaren negentig waren de hoogtijdagen van de Chinees-Indische restaurants. Waar je ook vandaan komt: er was altijd zo’n eethuis in de buurt. In één van de afleveringen van de nieuwe VPRO-serie ‘Een programma over de jaren negentig’ gaat het over de Chinese eethuizen van de jaren 90. De opnames vonden grotendeels plaats in Chinees Kantonees restaurant New Town in Almere Buiten.

Restaurant New Town in Almere decor voor nieuwe VPRO-serie

‘Een programma over de jaren negentig’. Foto door: Diederick Bulstra.

Directeur Floriade vertrekt

Peter Verdaasdonk is teruggetreden als directeur van Floriade Expo 2022. Dat meldde de Floriade BV deze week. Met Pieter Cloo en het Floriade-team heeft Peter Verdaasdonk vanaf 2019 gebouwd aan het Expo-concept en de inrichting van de organisatie.

Directeur Floriade neemt afscheid

Controles

De gemeenten Almere en Zeewolde, de provincie Flevoland en het waterschap Zuiderzeeland hebben besloten dat de woningen in Oosterwold toch aangesloten moeten worden op de riolering. De gemeente Almere gaat buitengewoon opsporingsambtenaren inzetten in Oosterwold. Zij moeten controleren of bewoners zich beter aan de regels gaan houden.

Lees ook eens:

Oosterwold kost flink geld voor Waterschap Zuiderzeeland

Deze week heeft er een controle plaatsgevonden op bedrijventerrein De Vaart in Almere. Bij deze controle waren naast de Gemeente Almere verschillende partijen aanwezig zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de douane en de sociale recherche.

Controles op bedrijventerrein De Vaart in Almere

Donderdagochtend heeft de politie drie bestuurders bekeurd. De bestuurders reden 30 kilometer per uur sneller dan was toegestaan. De controle vond plaats op de Hogering.

Bestuurders bekeurd bij snelheidscontrole

Opnieuw onrust over bomenkap

Diverse bewoners in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten hebben boos gereageerd op een plan van de gemeente. De Gemeente Almere is van plan om bomen te kappen in enkele straten in de wijk.

SP stelt vragen over bomenkap Bouwmeesterbuurt

Het coronavirus

Een wijkverpleegster van Zorggroep Almere heeft, ondanks haar coronabesmetting, toch ouderen verzorgd. Dat bleek vrijdag uit berichtgeving van de regionale omroep.

Zorgen over medewerkers met corona in ouderenzorg

In de afgelopen week zijn 812 Almeerders positief getest op het coronavirus.

812 Almeerders positief getest op corona in afgelopen week

De gemeente Almere geeft een extra steuntje in de rug aan Almeerse voedselhulporganisaties.

Extra steun voor voedselverstrekkende noodhulporganisaties

Agressieve honden

Bij de aanhouding van een man in Almere Buiten heeft de politie in de nacht van zondag 25 op maandag 26 oktober te maken gekregen met twee agressieve honden. Dat meldt de politie online. “De honden vielen een agent en een politiehond aan. Dat ging met zoveel geweld dat een agent zijn vuurwapen tegen de honden moest gebruiken. De agressieve honden hebben dat niet overleefd”.

Twee agressieve honden doodgeschoten bij aanhouding

Geschokt

De gemeenteraad is geschokt na een uitspraak van NIDA Almere. Fractievoorzitter Hassan Buyatui noemde een motie van de PVV erger dan de terroristische aanslag in Frankrijk.

Raad geschokt door uitspraak NIDA Almere

Eerder gaf Buyatui aan dat Almere een stad van eenheid moet worden.

”Almere moet een stad van compassie worden”

Nieuwe agent

Naast een fysieke wijkagent heeft de politie in Almere nu ook een digitale wijkagent.

Politie in Almere start met de ‘digitale wijkagent’

Prijzen

De finalisten voor de Golden Service Awards zijn bekend. De jury heeft deze week de namen van de twintig finalisten gepubliceerd. Onder hen ook Almeerder David Marfo.

Almeerder genomineerd voor verkiezing Schoonmaker van het Jaar

Op dinsdag 24 november 2020 wordt voor de vijftiende keer op rij de Computable Awards uitgereikt. ‘Baangericht’, een project om werkzoekenden in Almere meer kansen te bieden, is genomineerd voor die awards.

Baangericht is genomineerd voor Computable Awards 2020

Werkzaamheden

De A6 hoofdrijbaan is dit weekend dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat. Er wordt gewerkt aan de weg van vrijdag 30 oktober 20:00 uur tot maandag 2 november 05:00 uur. De wegafsluiting is tussen Almere-Oostvaarders (afslag acht) en Almere-Poort (afslag drie).

Dit weekend werkzaamheden A6 richting Amsterdam

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.