61

Zorgen over medewerkers met corona in ouderenzorg

Een wijkverpleegster van Zorggroep Almere heeft, ondanks haar coronabesmetting, toch ouderen verzorgd. Dat blijkt uit berichtgeving van de regionale omroep. Donderdag kreeg de hoogbejaarde moeder van Edo van Tienen uit Almere te horen dat de wijkverpleegster, die haar de dag ervoor heeft geholpen, besmet was met het coronavirus.

Testuitslag

De medewerkster zou nog in afwachting zijn geweest van een corona-testuitslag. Toch ging de medewerkster aan het werk. In een mailwisseling tussen de zorggroep en Van Tienen, die in handen is van Omroep Flevoland, staat dat de verpleegster volgens Zorggroep Almere is gaan werken in afwachting van de testuitslag bij een andere werkgever. “Hier waren wij niet van op de hoogte.”

Beleid rammelt

Van Tienen vindt dat het beleid van de zorggroep rammelt: “Met name het niet overleggen met de cliënten is mij een doorn in het oog”

Lees het volledige verhaal op de website van Omroep Flevoland.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant