Monkey Moves opent een locatie in Almere. De sportorganisatie voor kids van 1,5 – 9 jaar gaat vanaf komende week van start.

Meer beweging

Al sinds jaar en dag maakt Monkey Moves zich hard voor een generatie die meer sport. Dit doen zij om iets te doen tegen het sociale isolement, misinformatie en obesitas. “Een strijd waarin de gemeente van Almere veel aandacht besteedt met mooie, goed georganiseerde initiatieven, maar het blijft een zware strijd”, aldus Armand Steengraver, Monkey Moves ‘Gorilla’ van Almere. “Vanuit het Sociaal ondernemerschap Monkey Moves Almere gaan we werken aan een gezondere generatie waarbij sporten normaal is. Het doel is om voor eind 2021 300 kinderen per week extra aan het sporten te krijgen via onze sportlessen, onze lessen en workshops bij kinderdagverblijven en basisscholen of de sportdagen”.

Onderzoek

Tijdens de lessen wordt er gewerkt volgens het Multisport en Multiskills-principe. “Uit onderzoek blijkt dat het Multisport en Multiskills-principe bijdraagt aan een gezondere leefstijl, een betere sociale verhouding en een goed beeld van jezelf. Hieronder vallen de basisvormen van bewegen zoals klimmen, klauteren, koprol en meer. Dit in lesverband met leeftijdsgenoten”, vertelt Armand.

“Door de kennis wat je met je lichaam kan en de brede motorische vaardigheden, krijgen de ‘apekoppen’ meer zelfvertrouwen en dat terwijl ze daar zelf helemaal niets van merken”.

Wekelijkse lessen

“De wekelijkse lessen gaan over spelen, plezier maken en lekker bezig zijn. Onder begeleiding van een enthousiaste en gediplomeerde leerkacht worden de kinderen geïntroduceerd en op het eigen niveau begeleid bij de 11 meest uitgevoerde sporten in Nederland. Dat zijn voetbal, handbal, basketbal, volleybal, rugby, tennis, Hockey, maar ook uiteraard Atletiek, Turnen, Judo en tot slot de laatste nieuwe hit Free running”.

Dus in één jaar worden alle sporten behandeld. “In elke les hebben we een vaste structuur waar de kinderen makkelijk aan kunnen wennen; lekker dansen op bekende liedjes als warming up daarna behandelen we één van de multisporten, waarna de apekoppen lekker bezig gaan op een simpel parcours, of iets ingewikkelder dan samen nog een spelletje en afronden met de reflectie wat je geleerd en gedaan hebt. Tot slot huiswerk om lekker thuis te kunnen sporten”.

“We starten de eerste lessen vanaf 2 november 2020 op woensdag, vrijdag en zondag, maar willen zo snel mogelijk doorgroeien naar lessen voor elke groep in elke wijk, een mooi streven, maar we moeten ergens beginnen”.

Leeftijden

De lessen worden gesplitst in de leeftijden 1, 5-3,  3-4, 4-6 en 6 tot 9 jaar, omdat uit ervaring blijkt dat deze goed met elkaar meekunnen. “De eerste 2 groepen zijn ouder-kinder-lessen omdat het belangrijk is dat de apekoppies in deze vreemde omgeving een vertrouwd gezicht hebben te midden van al deze nieuwe prikkels”, zegt Armand. “Naarmate de kinderen meer zelfstandig worden, mogen de ouders iets meer naar de achtergrond. Bij de de laatste 2 groepen mogen de ouders normaal gesproken wel komen kijken”.

De lessen kennen een methodische opbouw en ontwikkeling in opvolglessen, de kinderen kunnen na elke periode een apiesticker krijgen voor hun deelname die ze kunnen plakken op de posterserie waarbij Apie een prachtig avontuur beleeft in de jungle.

Waar en wanneer?

De eerste les gaat van start in Almere Haven. In de Gymzaal op de Vrijmark 111 voor de groepen 1,5 – 3 jaar om 9:15 uur (plaats vanaf 9-11) en 3-4 jaar vanaf 10:15 uur.

We staan vanaf vrijdag 4 november 2020 iedere week in Almere Buiten in de prachtige gymzaal aan de Regenboogweg 49 voor de groepen 1,5 – 3 jaar om 9:15 uur (plaats vanaf 9-11) en 3 – 4 jaar vanaf 10:15 uur.

En op de zondagen vanaf 8 november iedere week in Almere stad in Gymzaal Annapark aan de Sas van Gentlaan 10-12 voor de groepen 1,5 – 3 jaar om 10:15 uur (plaats vanaf 9-11) en 3-4 jaar vanaf 11:15 (plaats vanaf 9-11) en combigroep 4-9 vanaf 12:10 (plaats vanaf 9-11).

Aanmelden voor de lessen kan online. “Boek nu de GRATIS proefles voor je apekoppie op www.monkeymoves.nl/almere ”

Corona

Wordt er tijdens de lessen rekening gehouden met het coronavirus? “Uit navraag door het hoofdkantoor bij het RIVM komt voor dat de ouder-kinder lessen nu wel door kunnen gaan”, aldus Armand. “De intensiteit van het sporten is laag, de afstand kan makkelijk bewaard worden en de oefeningen zijn individueel, dus alleen met mama of papa bij een oefening. Wel hebben we de groepsgrootte aangepast naar maximaal 10 deelnemers en wordt van de mama’s of papa’s verwacht dat ze een mondkapje dragen. De docent draagt geen mondkapje, omdat dit de beleving van de kinderen maar ook de instructies en mimiek van de enthousiaste leerkracht geen goed deden. De groepen 4-6 en 6-9 mogen geen ouders blijven kijken helaas”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.