52

Extra steun voor voedselverstrekkende noodhulporganisaties

De gemeente Almere geeft een extra steuntje in de rug aan Almeerse voedselhulporganisaties. “Reden hiervoor is dat het vanwege corona nu niet goed mogelijk is om inzamelacties voor voedsel te organiseren in onze stad waardoor het assortiment minder gevarieerd wordt”, zo laat de gemeente weten.

Onmisbaar

“De voedselhulp is een onmisbare dienst en wij zijn alle organisaties en vrijwilligers dankbaar dat zij zich ook in deze tijd met ziel en zaligheid blijven inzetten”, aldus wethouder Froukje de Jonge. “Met deze donatie willen wij ook onze waardering uitspreken. Uiteraard blijven wij met hen in nauw contact voor het verder uitbouwen van de onderlinge samenwerking en het samen zorgen voor onze inwoners in nood.” De dertien organisaties mogen het bedrag naar eigen inzicht besteden, maar het moet wel direct ten goede komen aan de doelgroep.

Donatie

Door corona worden inwoners extra getroffen en kloppen zij vaker aan bij deze organisaties. Zo laat de gemeente weten. Om extra te ondersteunen doneert de gemeente éénmalig € 3.000,- per noodhulporganisatie die voedselhulp verleent en waar de gemeente mee in contact is.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant