Op dinsdag 24 november 2020 wordt voor de vijftiende keer op rij de Computable Awards uitgereikt. ‘Baangericht’, een project om werkzoekenden in Almere meer kansen te bieden, is genomineerd voor de awards.

Werk

‘Baangericht’ is een samenwerking van gemeente Almere, UWV en uitzendorganisatie Randstad. Het Almeerse bedrijf Ultimum heeft zich aangesloten bij dit initiatief. ‘Baangericht’ draagt potentiële kandidaten aan bij de ict-dienstverlener. Dat viel in goede aarde bij Computable. Die heeft het initiatief nu genomineerd in de categorie Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Training

De Gemeente Almere en het UWV helpen werkzoekenden aan een ict-baan, zoals engineer, consultant of ethische hacker. Na een training van zes maanden treden de deelnemers in dienst bij Ultimum in Almere. Werkzoekenden met een uitkering, zonder ict-kwalificaties, worden bij Ultimum in zes maanden getraind tot ict’er. Daarnaast moeten de werkzoekenden tijdens de opleiding praktijkervaring opdoen. Daarom draaien ze bij Ultimum mee bij projecten. Na het afronden van de gestelde doelen treedt de kandidaat in dienst bij Ultimum.

Staan voor de maatschappij

“‘Veilig en betrouwbaar de samenleving verbinden door het delen van kennis en kunde’ is ons MVO beleid ook gestoeld op ons geloof dat je als organisatie er moet staan voor de maatschappij”, vertelt Directeur Rodrigo A. Soto Escamilla. “We zijn dan ook trots op de nominatie en zien het als erkenning voor onze samenwerking. Bovenal zijn wij vooral blij dat we diverse Almeerders aan ICT-werkervaring en een mooie baan hebben geholpen.”

Meer ondernemers

Andere ondernemers uit Almere die ook in andere sectoren samenwerken met een baangarantie zijn onder meer Inditex, Alfen, Vivium Zorgroep, Walibi, Hema Bakkerijen, PostNL, More2 safety, Praxis en Zorgroep Almere.

Stem mee

Iedereen kan online meebepalen welke projecten, aanbieders en personen prijzen verdienen. Voor ‘Baangericht’ stem je in de categorie: Duurzaamheid & MVO. De publieksstem telt voor de helft mee in de einduitslag, de professionele vakjury bepaalt de andere helft.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.