68

Twee agressieve honden doodgeschoten bij aanhouding

Bij de aanhouding van een man in Almere Buiten heeft de politie in de nacht van zondag 25 op maandag 26 oktober te maken gekregen met twee agressieve honden. Dat meldt de politie online. “De honden vielen een agent en een politiehond aan. Dat ging met zoveel geweld dat een agent zijn vuurwapen tegen de honden moest gebruiken. De agressieve honden hebben dat niet overleefd”.

Mahoniestraat

“Rond 23.00 uur ’s avonds waren agenten ter plaatse aan de Mahoniestraat in Almere”, zo laat de politie weten. “Ze kwamen daar om een 33-jarige man aan te houden die gesignaleerd stond vanwege een eerdere mishandeling en mogelijk aanwezig zou zijn op deze locatie. Toen de agenten tot aanhouding wilden overgaan kwamen twee agressieve honden op de politiemensen af en vielen de agenten en een politiehond aan. Daarbij zag een agent zich genoodzaakt om zijn vuurwapen tegen de honden in te zetten”.

Eén hond stierf ter plaatse. De tweede hond is naar een diergeneeskundig ziekenhuis gebracht maar het dier is daar later op de dag ook gestorven.

Aanhouding

Uiteindelijk is de 33-jarige Almeerder alsnog aangehouden. De politie is een onderzoek gestart. Er wordt onder andere gekeken of de man bewust de honden op de agenten heeft afgestuurd.

Foto

Ter illustratie. Het hondenras kan afwijken. Dit is niet bekend gemaakt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant