48

Politie in Almere start met de ‘digitale wijkagent’

Naast een fysieke wijkagent heeft de politie in Almere nu ook een digitale wijkagent. Daar waar gewenst en nodig zal de agent in samenwerking met collega (wijk)jeugdagenten presentaties geven over bijvoorbeeld, online pesten, sociale media, wachtwoordtips, sexting, Whatsappfraude en wapenbezit.

Niels Horn

De digitale agent is Niels Horn: “Waar mijn collega’s fysiek de wijk in gaan, ga ik virtueel op surveillance”, zo schrijft hij op Facebook. “Ik ben te vinden op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, TikTok, Nextdoor, Google en Playstation. Natuurlijk gaat u mij ook in uw wijk zien. Dan heb ik nog weleens een laptop om mijn arm. Dit om met u in gesprek te gaan over digitale zaken”.

Verbinding

“Mijn wens om online te zijn is, digitaal met u de verbinding aan te gaan, maar ook om uw hulp te vragen en u tips te geven over digitale veiligheid. Zo zal u mij mogelijk online tegen komen bij reacties in groepen. Deel ik online preventietips over digitale zaken en zal ik soms mogelijk met u of uw kind online in gesprek zijn op de Playstation”, aldus agent Horn.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant