Wat gebeurde er dit weekend in Almere? Lees het hieronder in het nieuwsoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Veelpleger betrapt

Zondag zag de bewaking van cameratoezicht in het centrum een bekende veelpleger met een elektrische step lopen. Ze vertrouwden het niet en gaven het door aan de politie. “De step werd vervolgens ergens in het centrum neergezet zonder deze op slot te zetten. De persoon liep weg”, zo schrijft de politie op Facebook. “De persoon die de step weggezet had, kon niet aantonen dat de step van hem was en is aangehouden. De step is in beslag genomen”, aldus de politie.

De grote vraag is nu: van wie is de step? De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar. De politie heeft een oproep geplaatst op Facebook.

Overval Siempre Almere

In de nacht van vrijdag op zaterdag is kledingwinkel Siempre Almere overvallen. Dat meldt de kledingwinkel op Facebook. Op Facebook zijn beelden te zien van de overval. De beelden werden gemaakt door een bewoner van een appartement. Een andere bewoner heeft vuurwerk naar de inbrekers gegooid.

Het gaat volgens de eigenaar van de winkel om de tweede overval in een week tijd. Volgens de politie zijn er inmiddels twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Amsterdammers van 19 en 31 jaar oud.

Aldi

Supermarkt Aldi wil meerdere vestigingen openen in Almere. Ondanks dat voornemen lijkt het erop dat het niet gaat lukken. Aldi schrijft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders dat het bijna onmogelijk is om in Almere extra vestigingen te starten. Volgens de winkel komt dit door het beleid van de gemeente. De winkel geeft aan dat er hoge prijzen voor de bouwgrond betaald moeten worden. Ook zegt de supermarktketen dat er straks slechts één supermarkt per winkelcentrum wordt toegelaten.

De supermarkt geeft aan dat er meer variatie zou moeten zijn in het supermarktaanbod. ‘Zo moet er meer evenwicht ontstaan en een compleet aanbod van supermarkten mogelijk worden’, aldus de winkel. Het college reageert later op de brief.

Meer controle in Oosterwold

De gemeenten Almere en Zeewolde, de provincie Flevoland en het waterschap Zuiderzeeland hebben besloten dat de woningen in Oosterwold toch aangesloten moeten worden op de riolering. Dat meldt de regionale omroep. Het was eigenlijk de bedoeling dat bewoners zelf voor de afvalwaterzuivering zouden zorgen. Dat blijkt problemen met zich mee te brengen. “Langs alle doorgaande wegen legt de gemeente een hoofdriool aan. De bewoners moeten dan zelf regelen dat hun rioolbuizen aangesloten worden op dat hoofdriool”, zo blijkt uit gelekte informatie.

De wethouder is ontstemd over het lekken van informatie. De wethouder liet donderdagavond weten dat iemand van de werkgroep afvalwater van het Platform Oosterwold vertrouwelijke informatie over de plannen had gedeeld. Dat was tegen de afspraken in.

De regionale omroep meldt ook dat de gemeente Almere buitengewoon opsporingsambtenaren gaat inzetten in Oosterwold. Zij moeten controleren of bewoners zich beter aan de regels gaan houden.

**Update 28-10-2020: Bewoners hebben laten weten compleet overvallen te zijn door het nieuwe besluit van de gemeente en zijn ontstemd.”

Lees ook eens:

Oosterwold kost flink geld voor Waterschap Zuiderzeeland

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.