112

Werkzaamheden naast gebouw De Aardbei in volle gang

Naast gebouw De Aardbei in het centrum van Almere wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van de parkeerplaats. De werkzaamheden duren naar verwachting nog tot en met januari 2021.

Parkeren

“Het huidige parkeerterrein naast De Aardbei wordt heringericht en uitgebreid met parkeerplaatsen”, meldt de gemeente. “In de nieuwe situatie heeft het parkeerterrein een nieuwe indeling, nieuwe riolering, bestrating en verlichting. Ook komen er bomen en zes oplaadpunten voor elektrische auto’s”.

Twee fasen

Er wordt gewerkt in twee fasen. “Tijdens de eerste fase kan het bestaande parkeerterrein gewoon gebruikt worden evenals de in- en uitgangen van de parkeergarage van De Aardbei. De eerste fase duurt ongeveer tot en met vrijdag 11 december 2020”.

“De tweede fase wordt uitgevoerd in meerdere kleine fasen om te zorgen dat de garage van De Aardbei en de toegang via de trap bereikbaar blijft. In deze fase worden ook parkeerplaatsen aangelegd. Het kan soms zijn dat de in- of uitgang van de parkeergarage maximaal 12 uur niet bereikbaar is”, aldus de gemeente.

Gebouw De Aardbei

Gebouw De Aardbei is het voormalig gebouw van Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Op dit moment is het een wooncomplex voor jongeren.

Lees ook eens:

Wooncomplex De Aardbei succesvol

Foto

Google Maps.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant