64

Weekoverzicht: Van explosie tot onthulling gevelontwerp woontoren

In dit weekoverzicht lees je onder andere meer over een explosie in Almere Haven, een bezorgde burgemeester en de onthulling van het gevelontwerp van woontoren Flores.

Beeld van de week

Woensdag werd de naam en het ontwerp van de woontoren op de Floriade onthuld. De woontoren krijgt de naam ‘Flores’ en een bijzonder gevelkunstwerk waarbij het beplantingsplan voor de Floriade Expo 2022 artistiek is vertaald.

Vandaag: Onthulling bijzonder gevelontwerp woontoren Floriade

Beeld van woontoren Flores. Beeld: Aangeleverd door Gemeente Almere.

Camerabewaking na schoten

Een woning aan de Lancelotstraat in Almere Poort heeft camerabewaking gekregen. De woning werd eerder beschoten. Burgemeester Franc Weerwind besloot dat er cameratoezicht moest komen.

Bewakingscamera’s Kruidenwijk en Poort na schietpartijen

Overval op winkel

Dinsdagochtend 20 oktober 2020 rond 11.45 uur is een winkel aan Noordeinde in Almere Buiten overvallen door twee jongens. Dat meldde de politie online. De twee kwamen de winkel binnen en bedreigden het personeel. Het zou gaan om een winkel van T-mobile. Vervolgens zijn ze er met een onbekende buit vandoor gegaan.

Overval op winkel aan Noordeinde in Almere Buiten

Twee steekincidenten

Een man is woensdagavond gewond geraakt bij een steekincident. Het steekincident vond waarschijnlijk plaats in het centrum van Almere. Het Festivalplein in het centrum van de stad werd namelijk afgezet voor onderzoek. Het steekincident vond begin van de avond plaats.

Man gewond na steekpartij

Donderdagavond was er een vergelijkbaar incident. Dit keer zocht het slachtoffer zelf hulp in het Flevoziekenhuis. Het slachtoffer had een steekwond en was nog aanspreekbaar. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis.

Gewonde door steekpartij wandelt zelf ziekenhuis binnen in Almere

Explosie in woning

Aan de Langshof in Almere Haven heeft woensdagavond een explosie plaatsgevonden. De explosie zou hebben plaatsgevonden in een bovenwoning. Er zijn veel hulpdiensten aanwezig. Drie personen zijn gewond geraakt.

Explosie in woning aan Langshof in Almere Haven

Bezorgde burgemeester

Zowel burgemeester Franc Weerwind als raadsgriffier Jan Dirk Pruim hebben hun zorgen geuit over het digitaal vergaderen. Sinds de coronacrisis komt de raad niet meer bijeen op het stadhuis, maar vergaderen de raadsleden online. “Dit digitale vergaderen heeft als groot nadeel dat raadsleden elkaar niet meer in levenden lijve ontmoeten”, zegt Weerwind. “Onderlinge verhoudingen komen daardoor sneller onder druk te staan”.

Lees ook eens:

Politie zoekt getuigen explosief Fijistraat

Coronapatiënten

Vrijdagochtend is de eerste coronapatiënt vervoerd naar Duitsland. Het ging om een patiënt uit het Flevoziekenhuis in Almere. Dat meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. De patiënt is vervoerd naar het Duitse Münster.

Eerste coronapatiënt naar Duitsland vervoerd

Opnieuw is er een Almeerder overleden aan het coronavirus. Dat meldde het RIVM dat met nieuwe weekcijfers kwam.

”Almere is een stad van brullende motoren en zware explosieven”

Hudson’s Bay

De Canadese winkelgigant Hudson’s Bay Company is opnieuw onderuit gegaan in rechtszaken rond de huurgaranties op haar Nederlandse winkels. Dat meldde RTLZ.

Hudsons’s Bay definitief gesloten

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant