54

Eerste coronapatiënt naar Duitsland vervoerd

Vanochtend is de eerste coronapatiënt vervoerd naar Duitsland. Het ging om een patiënt uit het Flevoziekenhuis in Almere. Dat meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. De patiënt is vervoerd naar het Duitse Münster.

Druk in ziekenhuizen

Om de druk op Nederlandse ziekenhuizen te verlagen is ervoor gekozen om de patiënten over te plaatsen naar Duitsland. Op dit moment loopt de druk op vanwege de toename van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen. Eén van die ziekenhuizen die daarmee te kampen heeft, is het Flevoziekenhuis in Almere.

Stijging

Gisteren meldde het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding dat er 2003 mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen lagen, van wie 463 op de intensive care.

Reguliere zorg

Landelijk is de reguliere zorg in ziekenhuizen nu afgeschaald met 20 procent. “Het Flevoziekenhuis wil de reguliere zorg zoveel mogelijk door laten gaan”, zo meldde het ziekenhuis eerder. “Door de grote toestroom van patiënten met name op de verpleegafdelingen moeten we helaas constateren dat het op dit moment niet lukt al onze zorg door te laten gaan. Om al onze patiënten goed op te kunnen vangen, moeten we helaas een aantal niet-spoedeisende operaties verplaatsen naar een later tijdstip. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan geplande knie- of heupoperaties”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant