Wat gebeurde er vandaag in Almere? Bekijk hieronder een aantal opvallende nieuwsgebeurtenissen.

Bezorgde burgemeester

Zowel burgemeester Franc Weerwind als raadsgriffier Jan Dirk Pruim hebben hun zorgen geuit over het digitaal vergaderen. Sinds de coronacrisis komt de raad niet meer bijeen op het stadhuis, maar vergaderen de raadsleden online. “Dit digitale vergaderen heeft als groot nadeel dat raadsleden elkaar niet meer in levenden lijve ontmoeten”, zegt Weerwind. “Onderlinge verhoudingen komen daardoor sneller onder druk te staan”.

Oorlog in de onderwereld

“De roof van een grote partij cocaïne uit een bergplaats in Almere heeft geleid tot een oorlog in de onderwereld”, dat schrijft De Telegraaf. Volgens de krant zou het gaan om een voorraad met een straatwaarde van ongeveer twintig miljoen euro. Inmiddels is er een pand onder vuur genomen en legden criminelen een handgranaat bij een woning.

Lees ook eens:

Politie zoekt getuigen explosief Fijistraat

Bewakingscamera’s Kruidenwijk en Poort na schietpartijen

Auto in heg

“Een autobestuurder is woensdag achteruit een heg bij een kinderdagverblijf in Almere ingereden”, meldt de regionale omroep. Er zou niemand gewond zijn geraakt. Tijdens het incident speelden er geen kinderen op het plein. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.

De politie gaf een foto vrij. Op Twitter en Facebook is een foto te zien van het ongeluk.

Foto bij artikel

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.