Tussen maandag 28 oktober tot en met vrijdag 18 december 2020 wordt er gewerkt aan de parkeerplaatsen in de Parkwijklaan. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Druivenstraat en de Meloenstraat. Ook worden er meer parkeerplaatsen aangelegd.

Meldingen

Steeds meer buurtbewoners maakten melding van de opdruk van stenen op de parkeerplaatsen door de wortels van de bomen. “Dit komt doordat de bomen niet genoeg ruimte hebben om te groeien. Dit gaan we verhelpen”, aldus de gemeente. “Ook komen er meer parkeerplaatsen. De Parkwijklaan blijft open voor het verkeer. We werken terwijl de ene kant van de weg is afgesloten. Na werktijd is de laan weer geheel beschikbaar voor het verkeer”.

Meer ruimte

De bomen in de straat hebben meer ruimte nodig om te kunnen groeien. “De groeiplaats van de bomen in de vakken wordt ook vergroot”, meldt de gemeente. “Het vergroten van de groeiplaatsen voor de bomen gaat ten koste van een aantal parkeerplaatsen aan de kant van de woningen. Maar er is voldoende ruimte in deze straat om nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen. Deze komen aan de kant van het grasveld”.

Twee fasen

Er wordt gewerkt in twee fasen: “De eerste fase begint op maandag 28 oktober en duurt ongeveer vier weken. Dan verwijderen we de hagen die in het grasveld staan. Op de plek waar de hagen stonden worden parkeerplaatsen aangelegd. Tijdens fase 2 worden de parkeerplaatsen aan de kant van de woningen heringericht en vergroten we de vakken waar de bomen in staan”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.