De Gemeente Almere heeft het voor daklozen in de stad makkelijker gemaakt om informatie te vinden. Het gaat om informatie over onder andere slaapplaatsen, het vinden van werk of het aanvragen van een uitkering.

Lastig

“Tot voor kort was het best lastig om de juiste informatie te vinden over dakloos zijn in Almere”, zo schrijft de gemeente. “Zowel voor daklozen zelf als voor hulpverleners, familie, vrienden en buren. Daarom is nu alle informatie voor daklozen in Almere snel te vinden. Iedereen kan op de website van de gemeente terecht voor adressen van instanties en andere informatie.

Meer over dakloos zijn in Almere is hier te vinden.

Toename

Het aantal daklozen tussen de 18 en 30 jaar is in de afgelopen 10 jaar in Nederland verdrievoudigd tot ruim 12,5 duizend. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS.

Lees ook eens:

Aantal daklozen neemt toe; Gemeenten moeten meer doen om de trend te keren

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.