Almere Tech Talks heeft dit jaar online plaatsgevonden. Het tech-evenement kon niet in fysieke vorm doorgang vinden. Daarom was er een virtuele editie.

Inspiratie

“De vervangende digitale meeting gaf een indruk van wat er speelt binnen de gemeente Almere op economisch en digitaal gebied. Het inspireerde de deelnemers tot toekomstige nieuwe samenwerkingen”, schrijft de organisator. “Aan de virtuele meeting namen met name bestuurders van technologische ondernemers uit Almere deel”.

Ook waren er strategische partners zoals Amsterdam Smart City. Er waren diverse sprekers: “Brian Benjamin over de ‘Digitale Stad Almere’, Serge Hollander over de Floriade 2022 en Ellen van Poorten over de focus op de aansluiting van de arbeidsmarkt bij deze ICT & Tech sector”.

Projecten

Na een aftrap door Danny Frietman (voorzitter en kwartiermaker van het ICT & Tech Cluster Gemeente Almere) gaven verschillende mensen vanuit de gemeente een inkijkje in interessante projecten die lopen. Dat begon bij Digitale Stad Almere. Almere ontwikkelt zich als stad en groeit hard. Er is technologische innovatie nodig om de groei van de stad, te midden van alle innovaties, in goede banen te leiden. Almere wil een proeftuin zijn voor allerlei nieuwe technologieën en de ontwikkeling van de volgende generatie van publieke en private dienstverlening.

Lees meer over dit online evenement via de website van de Gemeente Almere. Op de website vind je meer video’s uit het afgelopen jaar.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.