88

Explosie in woning aan Langshof in Almere Haven

**Update 21-10-2020 om 21.00 uur: Er zijn 3 gewonden gevallen bij de explosie. In totaal werden er 8 woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in een school in de buurt. Later wordt duidelijk wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woning.**

Aan de Langshof in Almere Haven heeft woensdagavond een explosie plaatsgevonden. De explosie zou hebben plaatsgevonden in een bovenwoning. Er zijn veel hulpdiensten aanwezig. Drie personen zijn gewond geraakt.

Melding

“De eerste melding kwam vlak na zes uur in de avond bij de alarmcentrale binnen”, meldt Alarmeringen.nl. “Na 3 minuten werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Daarbij zijn drie tankautospuiten en een hoogwerker opgeroepen”.

Oorzaak

Over de oorzaak is nog altijd weinig duidelijk. Er werd wel een sterke gaslucht geroken. Netbeheerder Liander was ter plekke. De omgeving is afgezet. De politie, brandweer, vier ambulances en een traumahelikopter zijn uitgerukt.

Schade

De schade aan de woning is groot. Vlak na de explosie ontstond een felle brand. De brandweer wist de brand snel te blussen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant