De Canadese winkelgigant Hudson’s Bay Company is opnieuw onderuit gegaan in rechtszaken rond de huurgaranties op haar Nederlandse winkels. Dat meldt RTLZ. Het retailconcern moet de verhuurder van het pand in Almere alsnog betalen. Ook de verhuurder van het pand in Tilburg moet nog geld krijgen van de winkelgigant. Het gaat om in totaal ruim 3,1 miljoen euro.

1,3 miljoen euro

Vandaag werd er door de Amsterdamse kantonrechter een uitspraak gedaan. “In Almere huurde het bedrijf tienduizend vierkante meter in een winkelcentrum van vastgoedgigant Unibail Rodamco. Daarvoor moet het ruim 1,3 miljoen euro betalen”, meldt RTLZ.

Unibail Rodamco, eigenaar van de Almeerse Citymall, maakt zich ernstige zorgen over Hudson’s Bay Company. Het bedrijf denkt dat Hudson’s Bay Company er alles aan doet om onder de betaling uit te komen.

Huurgarantie

Hudson’s Bay ging in Nederland eind vorig jaar failliet. Sindsdien probeert de Canadese moeder van de afgegeven huurgaranties af te komen. En dat terwijl er een huurgarantie was gegeven door het bedrijf. “Om verhuurders zo ver te krijgen hun panden ingrijpend te verbouwen, kregen zij de garantie dat het Canadese moederbedrijf de winkels voor minimaal tien jaar zou huren”, schrijft RTLZ.

Hudson’s Bay huurde het voormalige V&D-pand.

Lees ook eens:

Hudsons’s Bay definitief gesloten

Foto

Ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.